15 de desembre del 2010

Més xantatge del PP

Abstenció en la segona volta de la investidura d’Artur Mas com a president a canvi de renunciar a un finançament més just per a Catalunya. Aquesta és la negociació, proposta o xantatge en tota regla, que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha ofert al líder de CiU per tal de ser investit com a president.

El PP ha venut la seva abstenció a canvi de renunciar al concert econòmic. La insinuosa Alícia, ha plantejat la possibilitat d’afavorir l’elecció de Mas en la segona votació si “s’aparca” la petició d’un finançament diferent i si s’obliden els plantejaments independentistes.

Sánchez-Camacho sap que l’abstenció dels 18 diputats del seu partit seria suficient per a que Artur Mas fos investit. A la segona volta no és necessari obtenir una majoria absoluta i la presidenta de la sucursal del PP, que ho sap molt bé, s’aprofita d’aquesta situació per fer-ne xantatge del barato, del més oportunista.

Sembla mentida com el PP juga amb un fet tan important com és investir president al guanyador d’unes eleccions democràtiques. El xantatge espanyolista del PP hauria d’enfurismar i radicalitzar el convenciment a fer per nosaltres, a treballar per a sumar i esclafar plegats tot reducte que entorpeix el dret a decidir.

El xantatge de Sánchez-Camacho fa pudor a espanyolisme, a política anticatalana descarada i perversa. Mentre el PP defensa el concert econòmic d’Euskadi, a Catalunya en censura el simple plantejament.

Article publicat a directe!cat

2 comentaris:

Jordi P. ha dit...

Em sembla que t'equivoques en el plantejament del problema. El PP ha deixat molt clar durant la campanya que s'oposaria al concert econòmic. La gent que l'ha votat ho ha fet sabent clarament aquest plantejament. Ara defensen el seu programa amb els diputats que alguns catalans els hi han donat. No hi ha res estrany ni res a discutir.

El que és estrany és que un partit que es diu sobiranista entri a negociar amb el PP en contra del que ha promès durant les eleccions respecte el concert econòmic. Cap partit catalanista no hauria de tenir res a negociar amb el PP en coses que afectin temes com el concert.

Ens hem d'acostumar a demanar responsabilitats al qui traiex, no el qui defensa el qui diu que faria encara que no ens agradi

Jaume Cusó ha dit...

El PP demana a CiU la renúncia tant al concert econòmic com a l'idenpendentisme, CiU no hauria de renunciar a cap d'aquests dos punts només per aconseguir el vot del PP. Mas serà president a la primera o a la segona volta, no hauria d'acceptar xantatges del PP només per un vot puntual