1 de maig del 2011

Prohibir no, però La Feria de Abril que se la paguin ells!

La Fira d’Abril de Catalunya se celebra a Barcelona i la paguem tots amb subvencions sempre qüestionades i mai justificades. L’Any 1971 un grup d’immigrants andalusos van començar a celebrar una versió de la “Feria de Abril” de Sevilla basada en la nostàlgia de l’immigrant espanyol del sud.

La Fira ha anat evolucionat durant aquests últims anys però se segueix nodrint de les subvencions de la Junta d’Andalusia, la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Els diners els gestiona la FECAC (Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya) i fa amb els diners el que més li convé.

Tant Solidaritat per la Independència (SI) com ERC s’han preguntat aquests dies què fer amb la festa dels andalusos. En temps de crisi poc sentit té seguir finançant una festa forana que res fa per la integració del seu col·lectiu.

Mentre l’alcaldable de SI, Santiago Espot deia que “la Feria de Abril és una forma encoberta de comprar vots” i “d’espanyolitzar Catalunya” omplint les butxaques dels seus dirigents, Jordi Portabella, l’alcaldable d’ERC, anava més enllà i deia que La Feria de Abril està “al marge de la llei”.

La festa que organitza la FECAC amb diner públic es basa en unes subvencions i arbitrarietats que a cap altra entitat se li toleren. Per exemple, se li cedeix sòl gratuïtament i l’organització el cobra com vol. Se li facilita recollida selectiva, enllumenat, transport públic, espai per al pàrquing... i la FECAC cobra per les casetes i fira en general . Si volen fer la seva festa, que la facin però la paguin ells.

Article publicat a directe!cat 

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Si anem finançant les festes de tots aviat tindrem la festa del Marroc, la festa de los equatorianos...

javcermed ha dit...

hombre no es lo mismo la fiesta de marruecos o la de los ecuatorianos que la de una comunidad española creo yo, además que ya las hay, vete cualquier domingo a la casa de campo en madrid, y eso está financiado por el ayuntamiento. Vaya intolerantes que sois, al final queréis vivir en una sociedad monocultural en la que solo haya simbolos de indentidad catalana. O mejor dicho, solo quieres que la Generalitat financie fiestas identitarias catalanas, obviando los cientos de miles de personas que nos son catalanes y que llevan decenas de años pagando religiosamente sus impuestos en esta comunidad.

Karme ha dit...

Disculpa'm, però es que no entenc gaire el teu idioma; estic mes avesada a parlar la llengua del meu País, perquè aquí, som catalans i parlem català. Ho pots traduir?. Gràcies.

Jacint Verdaguer, Mataró ha dit...

Doncs a mi em sembla perfecte que es celebri una festa que enriqueix la nostra terra amb les culture d'altres regions espanyoles.
Visca Catalunya i la resta d'Espanya!

Els catalans som espanyols.

Lluís Feliu ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.

Jacint,a mi també em sembla molt bé que se celebrin festes internacionals i interculturals a Catalunya. Però en temps de crisi, quan estan en joc el número de llits dels hospitals públics i les retallades financeres són el nostre pa de cada dia, cal evitar les subvencions sense retorn. Dotar de recursos la Feria de Abril no ens fa cap bé, i menys en aquests moments.

Finalment comentes que els catalans som espanyols. Doncs bé, com ja saps cada vegada hi ha més gent que no ho creu i és per això, que cal respectar-ho. El que abans era una minoria, poc a poc creix i algun dia esdevindrà majoria.

javcermed ha dit...

hola karme, pues yo el idioma de tu pais si que lo entiendo. se parece bastante al mio. me encantaría saber el tuyo y con gusto te lo traduciria pero no se, lo único que puedo es buscar un traductor cutre en internet y paso. Si quieres hazlo tu y así seguro que te abres un poco que te noto un poco atabalada.

Karme ha dit...

Mai m'he sentit espagnola, sempre m'he identificat com a catalana i se'm remou alguna cosa per dins, quan per qualsevol "paper oficial de l'estat invasor", he de posar aquesta nacionalitat aliena a la meva manera de fer i sentir.

Marc ha dit...

"Els catalans som espanyols". No sempre ha estat així, i confio en que algun dia deixi de ser així. Ara bé, fins que no siguem una nació normal, amb Estat propi; fins que no haguem de justificar-nos constament per ser catalans i parlar en català; fins que l'Estat Español ens respecti; fins que puguem decidir què i amb qui volem ser; fins aleshores, tots aquells que us sentiu espanyols a Catalunya, haureu d'entrendre que les mostres d'espanyolitat ens molestin. Sempre amb respecte per a tot i tothom, però no ens podem sentir comodes amb aquesta situació. I ja no entro a valorar si tot és subvencionable.

javcermed ha dit...

yo respeto profundamente el no sentirse español, faltaría mas, y además estoy en contra de imponer ningun sentimiento a nadie. Vivimos en democracia y hay que aceptar al que no piensa como tu. me parece maravilloso el sentimiento catalán y no tengo absolutamente nada contra el, de hecho soy de madrid y vivo en barcelona. Hay una corriente de intolerancia importante entre las dos partes, yo no voy a intentar vender la moto de que la gente se entiende y esas cosas, por lo que yo vivo las dos partes se odian bastante, por lo tanto me atrae la idea de separarlas, ahora bien, hoy por hoy la gente de fuera de cataluña que es del resto de españa se merece un respeto y tienen todo el derecho de que se les eche una mano para hacer la feria de sevilla, por poco que me importe a mi ese evento. Creo que los simbolos hoy por hoy no son excluyentes, como pasaba en el pasado.

javcermed ha dit...

por cierto que el tema de la entrada del blog era que la gente de la feria de sevilla se pagara su festividad, que no te digo que no, pero que pasaría si en vez de eso fuera una feria de tarragona? entonces si? eso sería discriminación no creeis?