12 d’octubre de 2012

Celebrar el 12 d'octubre


A casa sempre hem celebrat el 12 d'Octubre com una festivitat especial. És un dia festiu en què, com és habitual, la gent s'expressa com vol i aprofita per viure un dia diferent, sense feina o amb menys feina. Sempre hem celebrat el 12 d'Octubre, i no som espanyolistes ni res semblant. No, tampoc som ganduls, ni ens agrada aprofitar una festivitat forana per descansar o deixar de fer les nostres obligacions. Cada 12 d'octubre, el mateix dia que a prop alguns feixistes celebren el dia de la raça, nosaltres posem l'estelada al balcó i celebrem l'aniversari del pare.

Aquest any, més que mai, celebrem que fa 60 anys, i ho fem doblement contents, tot sabent que aquell que va néixer amb unes lleis que l'obligaven a dir-se Pedro ara es diu Pere i aviat serà tan lliure com un andorrà, un francès o un anglès.

Els de casa volem aprofitar aquestes ratlles per a felicitar el pare en aquests 60 anys tant ben portats, animar a la gent a treballar durant el dia de la hispanitat, perquè nosaltres avui celebrem un aniversari important però sense ell, avui, no tindríem res a celebrar.

Article publicat e EL PUNT AVUI el 9 d'octubre
Article publicat a LA VANGUARDIA el 10 d'octubre
Article publicat al setmanari TOT SANT CUGAT l'11 d'octubre
Article publicat a Directe!cat