10 d’octubre del 2012

Contra el missatge de la por


La por és una emoció que serveix per avisar d’un perill, per a preparar-se per a reaccionar en situacions adverses. Diuen que es pot sentir, escoltar, que pot generar problemes psicològics, que genera estrès... Res d’això descriu cap símptoma del que aquests dies fan els senyors del PP, de Ciutadans o de qualsevol altre racó marginal que menteix i procura el trencament dels somnis de la majoria del poble català.

De fora vingueren i de casa ens tragueren. Sí, de fora van arribar els atacs i els menyspreus i de casa ens tragueren per sortir al carrer i amb la pau i l’educació que ens caracteritza, organitzar-nos en el camí cap a la independència.

Els espanyols que vomiten mentides i bramen contra la nostra llibertat tenen por, por a la democràcia. La por s’encomana. S’olora, s’insinua. La podem veure de lluny, com s’acosta, com ataca i espanta els nostres avis, als nostres pensionistes, als aturats, als indecisos, ... als més vulnerables.

Ens cal criteri per poder destriar les millors conclusions. Tenim les eines a l’abast i només cal ordenar idees i valorar conceptes. El president Mas va demanar als catalans que facin cas omís a les amenaces i exerceixin el seu dret a vot “amb llibertat”, ja que “ningú pot utilitzar les armes per anar contra un poble que tria el seu futur democràticament”.

I més enllà de la por física, recordem que el capital no té sentiments, té interessos. Uns interessos econòmics que avui, més que mai, només podrem defensar des de Catalunya. Cal tenir-ho clar, quan abans millor, perquè a Espanya el PP i el PSOE ho tenen molt clar i ja fan, per exemple, un front comú contra el corredor Mediterrani.

Article publicat a Directe!cat
Article publicat al TOT Sant Cugat