28 de maig del 2013

Declaració unilateral d'independència (DUI)


Avui i demà, tots els camins ens porten cap a la llibertat

En l’època de l’imperi Romà els seus habitants podien dir que “tots els camins porten a Roma”. I és que en l’època de l’imperi, els romans varen construir sistemes de comunicació terrestre que anaven d’Àfrica fins els boscos de Germania, des de la Península Ibèrica fins el Caucàsic, i des d’Anglaterra fins el Golf Pèrsic. Unes 400 vies amb més de 70 mil quilòmetres unien la gran Roma amb les diferents metròpolis de l’imperi.

A Catalunya avui molts camins ens porten a Roma, però també a Madrid, a París o Berlín. A Itaca, a viure en llibertat, a decidir per nosaltres mateixos, a ser responsables d’un Estat, de les seves relacions, decisions, conseqüències...

Ja fa massa temps que veiem incrèduls com Espanya ens trepitja. Com volen eradicar qualsevol resquícia de diferència i uniformitzar la nostra terra seguint les seves costums i la seva trista mentalitat. El poble català i els seus dirigents han anat proposant sortides, solucions per encaixar amb Espanya o per saber què volen els ciutadans. Solucions que mai han estat ben rebudes a Espanya. És per això que avui la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) torna a tenir un lloc destacat en els objectius dels catalans.

Fa uns dies, l’alcaldessa de Sant Cugat i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, deia que “és més que probable que Catalunya hagi d’arribar a fer una DUI tot i que s’han d’esgotar totes les possibilitats de fer una consulta”.

En això la majoria hi estem d’acord, però, ¿quan s’hauran esgotat totes les possibilitats?, quan ataquen el nostre model educatiu?, quan falcegen proves acusatòries?, quan expulsen immigrants sobiranistes?, quan ens boicotegen internacionalment?, quan menyspreen les nostres reivindicacions?... Senyors, senyores, fa anys que les possibilitats de diàleg amb Espanya van cessar. Aixequem el cap i exigim al nostre Parlament, els nostres representants, que votin a favor o en contra de la independència.

Que sigui la democràcia qui ens emmanilli a Espanya o ens obri la porta a ser part del món. Avui però, el seny, el sentit comú i tots els camins ens porten cap a la independència.

Article publicat al TOT SANT CUGAT
Article publicat a directe!cat

2 comentaris:

Manel.cat ha dit...

nosaltres esperant, esperant... l'enemic treballant contra Catalunya:

El PSC comença a l'Hospitalet una campanya pel no a la independència
Els socialistes han repartit pamflets contra la independència per tota la ciutat aquest cap de setmana

http://goo.gl/Ch08j

Marc Sabatés ha dit...

VISCA LA TERRA LLIURE //*//