26 de juny del 2013

Tres anys de caiguda lliure

A l’Estat espanyol ja hi ha dos milions de joves d’entre 15 i 29 anys que ni treballen ni estudien. En aquests últims tres anys la catastròfica dada ha crescut sense consol. I és que en només tres anys els “ni-ni” amb títol superior han crescut un 69%, qui no en té algun a prop, un amic, un familiar, veí o conegut?.

Vivim en un país on el turisme ens pot permetre tirar del carro i on gaudim d’una oferta formativa de primer nivell. Vivim en una societat preparada que ha consolidat el seu aprenentatge, que viu amb l’optimisme de deixar empremta, però que tot i així segueix ensopegant amb els entrebancs imposats per un govern central unicolor i taxatiu.

Segons un informe recent de l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) Espanya destaca per haver creat un nou tipus de ni-ni, joves amb títol universitari o d’EFP de grau superior que ni treballa ni estudia, a més, per tant, demostra la situació precària que viuen aquests joves de l’Estat espanyol fixant-los en un 24,4% respecte a la mitjana dels 21 països  europeus analitzats per l’OCDE, que és d’un 15,4%.

Si els catalans volem deixar de caure cap a la cua d’Europa caldrà començar a fer les coses de forma diferent. Dignificar el tarannà de l’estalvi, de l’esforç, la perseverança i el treball. I sempre, amb el cap alt, seguir-nos il·lusionant per un futur millor, polític, laboral i social.

Article publicat a directe!cat
Article publicat el 27 de juny al diari El Punt Avui
Article publicat el 28 de juny al diari La Vanguardia
Article publicat al TOT SANT CUGAT