9 de juny del 2014

Republicanisme monàrquic i més marca Espanya

La “Gran Nación” que ens volen vendre els espanyols està en crisi i ja no la poden endossar ni regalant-la
El bipartidisme ranci dels partits PSOE i PP està en crisi i la deriva sembla no tenir aturador.

Encara hi ha algunes veus al nostre país que no canvien de discurs, molts d’ells eren al Bruc mirant tancs i helicòpters de combat el cap de setmana passat... Seran els mateixos que cantaran algun gol de la Roja i defensaran les primes exagerades dels seus jugadors.

Sigui com sigui, Espanya ha esdevingut indefensable quan s’ha tancat en banda i ja no defensa ni una mínima escletxa de democràcia. Els dos partits capdavanters s’estan esgotant i seran ells els que imposaran als espanyols un rei que no han escollit i una constitució que la majoria no va votar. El que per a alguns podia ser una “ajuda” per apagar el conflicte català està esdevenint un conflicte de tot l’Estat.

El rei d’Espanya abdicarà en el seu fill, que segur que farà part del discurs en català i mostrarà una picada d’ull a mantenir els llaços i el peu espanyol sobre Catalunya, mentre la desafecció pels principals partits polítics seguirà creixent i el nom “Espanya” sonarà més fluix i decadent.

Mentre tot això passa, els espanyols veuen com se’ls tracta com a rucs, s’alçarà un nou rei i els membres de “La Roja” jugaran a futbol sabent que poden guanyar 720.000 € de primes per cada jugador. S’apropen relleus estratègics, aliances i clams de llibertat. A Catalunya gairebé ho tenim tot per fer però el que sabem del cert és que Espanya canviarà.  

Article publicat a directe!cat
Article publicat al TOT Sant Cugat