30 de maig del 2008

Temps difícils

Catalunya avui viu una crisi sense precedents, el govern tripartit ha après a no avergonyir-se de res i practica una política bufonesca, sí de bufó. Quan no és la crisi de l’aigua és la crisi interna d’ERC i quan no és això és allò altre...

Fa uns dies en una conferència sobre el futur d’Europa a l’IESE Business School, el president Jordi Pujol pronunciava unes paraules sabies. “Fer reformes és difícil, però és possible”. Pujol recordava com es va reconstruir Alemanya després de la II Guerra Mundial. Alemanya i tot Europa va ressorgir a base d’esforç i il·lusió, un continent sencer es va aixecar després d’haver estat devastat i això va ser possible gràcies a la voluntat del poble.

La crisi poc a poc s’anirà fent més palesa i com bé diu Pujol, seran moment de retrobar la il·lusió per tirar endavant i fer coses boniques. És molt probable que la política hagi d’adaptar-se a la realitat però avui és difícil imaginar-se que a l’estat espanyol es puguin fer polítiques creatives. Dependrà doncs de nosaltres que la crisi passi a la història.