30 de maig del 2008

Un estat que ens dilueix

És dur però avui només tenim això. Canviar la llei de finançament a l’estat és algo imprescindible per al nostre país i malauradament ens depèn de la feina del tripartit. El “tripartit dos” que es doblega contínuament davant un govern central poc dialogant, és qui principalment haurà de defensar les nostres garrofes davant d’aquests. La feina no serà fàcil si tenim en compte amb qui ens juguem els quartos.

Avui mateix el govern de Rodríguez Zapatero ha avisat que recorrerà la proposta d’Ibarretxe al Tribunal Constitucional si aquesta tira endavant. El projecte de llei del lehendakari Ibarretxe, aprovat el passat dimecres pel govern basc, vol simplement exercir amb les eines de la democràcia la pregunta sobre quin camí seguir , una cosa que irracionalment li fa por al govern central.

I mentre des del nord es treballa per exercir la democràcia, a Catalunya esperem amb els braços creuats com un Constitucional partidista escodrinya el nostre estatut d’autonomia, un estatut que el va aprovar més del 90% dels representants catalans i que ja ha estat retallat per les tisores espanyoles. Poc a poc oblidem què era allò de decidir lliurement, estem deixant enrere els fonament de la democràcia i mica en mica renunciem al dret a decidir.