6 d’agost del 2008

Notícies d'estiu

Quan arriben les vacances d’estiu moltes coses canvien de forma i de pes. “L’operació bikini” que molts comencen a fer durant el mes de maig no és res en comparació amb la teràpia de xoc que pateixen quantitat de publicacions periodístiques de tot el món.

Aquests mesos de calor el diari que tiren cada dia al portal de casa s’ha fet més prim, ja no pesa tant i les notícies són més curtes. Les notícies dels diaris seriosos en temporada d’estiu sovint semblen propies de la premsa groga, estiren d’un fil que es fa tant llarg que al final ja no saps de que t’estan parlant.

A “l’estiu tota cuca viu”, totes menys el interès per segons quines notícies. Quan agafes un diari a ple mes d’agost te’n adones que la feina del director, si no està de vacances, és la de poder omplir un mínim de pàgines amb un mínim de text.

Però si no compres premsa escrita per que prefereixes navegar per algun diari digital, només has de clickar algun mitjà local per comprendre que a vegades valdria la pena tancar la paradeta per vacances i carregar piles.

Aquest és per exemple el cas del diari el Mundo, un diari que busca breus de la política catalana per convertir-los en portada i estirar anècdotes fins a l’absurd.

Per sort, cada quatre anys el fenomen esportiu més important de la humanitat té lloc durant el més d’agost. Comencen les Olimpíades i si no filem prim haurà valgut la pena haver llegit alguna prèvia esportiva tot hi haver-la redactat de presa, amb desgana i allargant-la fins a la publicitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lluís, creus realment que als governants els interessa que la ciutadania estigui informada? Per què creus que el govern subvenciona els mitjans de comunicació? Has observat el canvi ideològic de La Vanguardia? Per tal que un mitjà de comunicació sigui verídic i independent seria necessari que només es nodrís a partir dels seus propis fons i recursos econòmics.