24 de febrer del 2009

La manipulació de l'Opinió Pública

A molts fòrums de la societat catalana aquests dies es parla del tractament objectiu de les notícies. Avui la premsa generalista del país ha dedicat espais a la sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre Torre Negra. El tractament dels grans mitjans ha estat molt diferent al que ha emprat la premsa local. S’han creat dues realitats i ningú ha volgut cedir ni baixar del burro.

Alguns sectors creien que el diari La Vanguardia i el diari Avui li han seguit el joc tant als petits com al màxim propietari, el grup Nuñez i Navarro. Altres sectors han denunciat el tractament que ha emprat la premsa local, segons ells molt lligada als interessos de l’ajuntament de Sant Cugat.

El que no ha pensat ningú és que aquest conflicte d’interessos, per que aquí parlem d’interessos, és quelcom que va molt més enllà del ciment, els diners, la terra, l’esbarjo i el passeig.

A Sant Cugat del Vallès s’ha estat donant lliçons d’egoisme i des de l’ajuntament s’ha ensenyat a que el poble s’apropiï d’uns terrenys que només li pertanyen als seus propietaris. Avui mateix mentre em tallava el cabell la perruquera em deia, “aquests terrenys són del poble, cada cap de setmana hi passejo en bicicleta”. Això és el que ha aconseguit l’ajuntament de Recoder. Ha fet creure als santcugatencs que aquests terrenys són de tots i no ho són. És molt trist que hagi hagut d’intervenir el TSJC per a que el poble i els partits se’n adonin que realment aquest terrenys no són de tots, sinó que la majoria de superfície pertany a un grup immobiliari.

Això és el que hauríem de discutir i no pas qui ha tractat millor la notícia. Els tentacles de l’ajuntament no han manipulat una notícia, han manipulat l’opinió pública. Ens han manipulat de tal manera que ens hem cregut amb uns drets que legítimament només tenen els propietaris dels terrenys on anem a passejar cada cap de setmana.

- Associació de veïns de Sant Cugat propietaris de Torre Negra
- Premsa Local
- Diari Avui
- La Vanguardia

Carta publicada al Tot Sant Cugat la segona setmana de març

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, els terrenys són dels seus propietaris, i en poden fer el que vulguin. Si l'ajuntament vol impedir-ho, QUE PAGUI!!!!

ramon just ha dit...

crack, tb ho faig pel facebook... però et felicito pel blog, la veritat és que està molt bé..i pq no dir-ho, escrius molt bé. Molta coherència amb tot el que dius. Sí senyor, no dubtava menys de tu! jajaja