9 de setembre del 2009

L'onze és de tots

S’apropa la Diada Nacional i amb ella l’enrenou protagonitzat per tots els actes reivindicatius. L’Onze de Setembre és la nostra Diada i commemorem la caiguda de Barcelona el 1714 després de mesos de lluita contra el Borbons. Un dia de dol que ens ha d’unir a tots els catalans per recordar plegats els moments més tristos de la nostra societat.

Té molt sentit que l’11 de setembre sigui un dia reivindicatiu, cal recordar que en aquell moment es van abolir les institucions i les llibertats civils catalanes, quelcom que ha perdurat de diferents maneres fins als nostres dies.

A això però s’ha d’entendre també que hi ha diferents maneres de veure la història i diferents maneres de viure la Diada. L’Onze de Setembre no ha de donar l’esquena a ningú i ha d’obrir-se a tots els habitants de Catalunya, una bona manera de fer-ho és convidant a posar la senyera o l’estelada als balcons de tots els habitatges del país. Mostrar la bandera és una bonica tradició on tots hi tenim cabuda, els reivindicatius amb l’estel i la resta amb les quatre barres.

3 comentaris:

Xarf ha dit...

He de reconèixer que a mig article estava una mica espantat. Ja estava veient com acabaria... Per sort no ha estat així. Això és el que esperava per el teu to d'article tant políticament correcte:

"A això però s’ha d’entendre també que hi ha diferents maneres de veure la història i diferents maneres de viure la Diada. L’Onze de Setembre no ha de donar l’esquena a ningú i ha d’obrir-se a tots els habitants de Catalunya..." i és sempre que uns commemoren una derrota, n'hi ha que celebren una Victoria.

Anònim ha dit...

Jo posaré la senyera com cada Diada!

Xexi ha dit...

Mira, per una vegada has escrit un article tolerant, sense intentar menjar-li el cap a ningú intentant imposar les teves idees separatistes.
De tota manera, jo crec que no s'hauria de fer servir l'estelada perquè no és una bandera oficial, i aquí és conmemora un acte i festa oficial.