17 de desembre del 2009

Torejar és llibertat?, Catalunya contra la tortura!

Unes 300 personalitats del món de la cultura catalana han emès un comunicat on donen suport a les corrides de toros. Ho han fet dies abans del debat que el Parlament farà arran de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per sol·licitar la prohibició de les corrides a Catalunya.

Al comunicat i a la presentació dels taurins s’hi ha escoltat de tot. Començant per “els toreros som els que més estimem els toros”, seguit amb un “a mi no em fa pena el toro, em fa pena el torero” o el disbarat de “sóc taurina i independentista”.

Aquests amants de la tortura no han fet apologia al molts cops anomenat art de torejar, aquesta vegada han centrat els seus esforços en fer demagògia barata. Diuen que prohibir els toros a Catalunya empetiteix la llibertat dels ciutadans perquè s’està negant la celebració d’un esdeveniment, la tortura pública d’un animal.

Les personalitats protaurines han de saber que en democràcia no totes les expressions són vàlides ni totes les tradicions s’han d’acceptar. Si el Parlament és coherent acabarà prohibint les corrides a Catalunya i declararà il·legal aquest grotesc acte, igual que ho són les baralles de gossos o galls.

Article publicat a la web de Reagrupament.

2 comentaris:

Tresinores ha dit...

M'agradaria veure aquesta llista. I el comunicat si el tens a ma.

“sóc taurina i independentista”? En rigor es veritat, com es pot ser taurina i truja al mateix temps. I independentista i ciclista alhora. “els toreros som els que més estimem els toros”? Imbecils! Quins arguments mes febles.

Si fas aquest suposat i erroni “art” a qualsevol animal ningu dubtara que es una tortura i un delicte. Per que hem de tolerar excepcions en aquest patiment?

Lluís ha dit...

Hola molt bones,
doncs podràs llegir el manifest i veure qui signa al link publicat al diari Avui digital:

http://www.avui.cat/cat/downloads2/manifest_de_la_merce_per_la_llibertat2.pdf

Sort, i a veure què es decideix al Parlament!

Moltes gràcies