18 de gener del 2010

I si... la vida és un boomerang

Què hauria passat si el terratrèmol d’Haití hagués castigat Catalunya o si l’incendi d’Horta de Sant Joan no hagués cremat més de vint metres de bosc? Si el tsunami no hagués existit mai o si la revolució francesa estigués encara per començar? Que passaria si demà esmorzessis diferent o canviessis la teva rutina?.

L’endemà és incert però el present és ferm, alhora, el passat és viu i ens condiciona la manera de fer. Qualsevol cosa pot canviar i depenent del que facis o diguis, moltes coses que estan lligades poden evolucionar.

Sovint el que retorna és conseqüència del que has fet. La vida pot ser un boomerang que a algú li retorna més d’hora o més tard, amb riqueses o amb pobreses. El que està clar és que si el llences bé tornarà bé, i és per això que val la pena preparar-se, agafar impuls i no llençar-lo fins que estiguis segur que retornarà tal com vols.

1 comentari:

Jordi Montaña ha dit...

Hem de tenir en compte els fenòmens que l'home tècnicament controla com el cas dels dos "girats" que van calar foc al bosc d'Horta, i els que són incontrolables -el tsunami i el terratrèmol-. Obeeixen estructures de causa-efecte diferents.

PD: el passat mes d'octubre vaig creuar el bosc cremat per entrar al barranc de Canaletes i déu ni do...