8 de gener del 2010

La França políticament incorrecte, multa per dur burca

El partit del president francès Nicolas Sarkozy, Unió per un Moviment Popular (UMP) farà una proposta de llei contra la burca i el nicab. Volen prohibir el vel integral a França i saben que tot i no ser políticament correcte, la raó hereva de la revolució francesa ho justifica.

Si s’aprova el projecte se sancionarà amb una multa de 750€ a les persones que portin el rostre “íntegrament tapat” i s’aplicarà una sanció més elevada a qui obligui “una dona a portar un vel integral”, declarava Jean-François Copé, president del grup parlamentari de UMP.

Aquesta proposició de llei tornarà a posar la burca i els musulmans en els nostres titulars, serà tema de conversa, de discussió, debat, i per algun sector motiu de ràbia, impotència i incomprensió. No obstant això, els fonament de l’Europa Occidental rau en les llibertats i la igualtat dels seus ciutadans, pilars que no poden suportar el radicalisme musulmà.

Com bé ha dit el president francès, la burca és “un signe de servitud” i atempta contra la “idea de la República francesa sobre la dignitat de la dona”. Amb la proposta de llei francesa queda palès que en aquest àmbit França han après a fer política, han arraconat allò políticament correcte - sovint lligat a la “cultura del no” - , per promoure lleis que vetllen pels seus ciutadans i país d’una forma real.

Article publicat el diumenge 10 de gener al diari Avui.

4 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Doncs de la mateixa manera, fem efectiva la llei de traure tots els símbols religiosos de les escoles i edificis públics a Espanya (som un país laic amb llibertat de creença religiosa) i prohibim també a totes les àvies de l'espanya profunda que es vesteixin de dol un any (amb la cara tapada)quan se'ls mor el marit i fan ayunes per setmana santa de la mateixa manera que els musulmans fan el rabadà. Hi ha molta desconeixença amb el tema del burka. S'ha de prohibir el fet de que forcin a una dona a portar-lo... però si el vol portar lliurement? Per què s'ha de prohibir? No serà que en el fons volem demostrar la supremàcia de la cultura catòlica sobre la musulmana? Prohibint certes coses no és millora la llibertat de les persones... La llei està mal enfocada!

Unknown ha dit...

Por una vez estoy de acuerdo contigo Lluis. No se pueden tolerar las costumbres y simbolos vejatorios y de sumision hacia el ser humano. Si lo hacen en su pais no esta en nuestra mano cambiarlo pero aquí si que podemos.
Y no creo que el luto sea vejatorio para nadie, es demostrar el amor que se siente por la persona perdida amen de que es una costumbre muy en decadencia y para nada comparable al burka, ya que es simplemente vestir de negro (hay burkas de colores).
En cuanto a los crucifijos no entiendo la polemica ya que en los colegios publicos hace años que desaparecieron y en los privados, si te molesta, eres libre de no asistir a ese colegio y buscar otro que se amolde a tus creencias politicas o religiosas.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord , s'han de defenser els drets de la llibertat .
A Europa ha costat molta sang i molts anys la llibertat i els encara minsos drets de l'home i per tant també de la dona .
A Rotterdam en els teatres publics , hi ha separació de sexes , per imposició de les autoritat religioses islamiques .
No vull que la meva filla un dia sigui obligada a dur el cap cobert , o sigui agredida per energumens en nom de la Religió . Aixo es com la inquisició o com els primers anys del Glorioso ?? Movimiento Nazional .
Josep Francesc (Terrassa)

Xexi ha dit...

Per una vegada estic d'acord amb el que dius, i em sembla molt be la iniciativa francesa (tot i que els francesos em cauen malament).
Crec que tota Europa hauria de moure's en la mateixa direcció i prohibir aquests símbols que exalten unes tradicions totalment oposades a les europees.