11 de març del 2010

Foc creuat: Madrid blaugrana és possible

Ja són sis vegades consecutives les que el Real Madrid no aconsegueix superar els vuitens de final de la Champions. Aquest cop, l’Olympique de Lyon, amb un pobre empat a u, ha estat el botxí merengue en una nit on els coets van ressonar pels carrers de Barcelona.

Alegria per l’eliminació de l’històric rival del Barça? Doncs obertament sí. Aquesta Champions té molts al·licients, però un d’ells és la possibilitat de jugar la final al Bernabéu i pintar de blaugrana tota aquesta capital estrangera.
Amb l’eliminació madridista ha començat una batalla fora del camp. La premsa espanyola, propera a l’equip, critica les reaccions dels rotatius catalans, molts d’ells, mofant-se de les pretensions de l’equip de Pellegrini. Hi haurà foc creuat, però avui els de casa tenim les de guanyar.

La premsa internacional ha guinyat l’ull a l’Olympique i s’ha estranyat del trist joc ofert pels de Madrid. A més, el “The New York Times” ha aprofitat per publicar un article on dóna suport a la nova llei del cinema català.

Com una fletxa enverinada, John Tagliabue, ha publicat que “a la principal ciutat de Catalunya el català se sent a tot arreu excepte a les pel·lícules”. Mentre però, el Comitè Regional de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) a Catalunya, pixava fora de test i alertava de l’existència d’un lligam real entre independentistes radicals bascos i catalans.

El CEP criticava els responsables de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per no haver avisat els Mossos d’Esquadra quan “uns pocs intolerants antidemòcrates estudiants” van provocar el “caos” en la visita de Rosa Díez a la universitat.

En aquest mateix comunicat també critiquen a la Generalitat i lloen el mal nodrit govern basc, format per la por espanyolista en contra del nacionalisme basc. Al CEP cal dir-li que com ells han dit, només eren “uns pocs” els violents. Als contraris a la llei de cinema català cal convidar-los a caminar pel carrer, i als madridistes se’ls hi ha de dir que s’hi posin fulles. Sí, el Barça guanyarà la Champions al seu camp i Madrid serà catalana per unes hores.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada perquè parles de futbol sense parlar-ne.

Xexi ha dit...

No he entes l'article. Qué tenen a veure el futbol, la llei del català, els nacionalistes bascos i la Rosa Díez?
No he sigut capaç de veure la relació...
De tota manera, la part que parla del Madrid em sembla força be. Que es fotin, per prepotents. Això demostra que el projecte de Florentino, basat 100% en la pasta no és un projecte de futur!

Oriol ha dit...

Un bon tema! Crec que una mica de humilitat i de baixadeta de fums els hi feia falta! Ara esperem que el 22 de maig puguem inundar la capital de l'imperi i disfrutar del magnífic moment!

Xarf ha dit...

Ja m'imagino tota la premsa espanyola congratulant-se obertament de la possibilitat que un equip "espanyol" guanyi la Champions a la capital de l'Estat...

Si no ens senten com a seus... Que ens deixin marxar de casa!