28 de juny del 2010

Setmana decisiva; estatut, renda, orgull i honor

L’atzar pot convertir una curta franja de temps en quelcom tant important i decisiu com pot ser iniciar una nova vida, un nou projecte. Donar un pas endavant per apropar-se a un objectiu o ensopegar per enfonsar-se encara més.

Aquesta és l’última setmana per presentar la declaració de l’impost sobre la renda. També és la setmana que el Constitucional possiblement sentenciarà l’Estatut, la setmana de la Roja, que jugarà contra Portugal i decidirà la dubtosa permanència al Mundial de futbol. És la setmana que Fèlix Millet s’ha quedat sense advocat defensor, la setmana que l’Eurocambra ha tornat a arrufar el nas a Espanya i la setmana que Catalunya ha alçat la seva primera Copa Amèrica.

L’Eurocambra s’ha pronunciat i ha reclamat al Congrés dels Diputats espanyol que retiri la constitució franquista que s’exhibeix al Parlament Europeu. Tant José Bono, president del Congrés dels Diputats espanyol, com Maria Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta del govern, van reconèixer la naturalesa franquista de la Constitució exhibida i ja fa cinc mesos es van comprometre a fer-ne arribar una de democràtica.

Obtús i incompetent de mena, com és el govern espanyol, posarà a prova el correu europeu. Trigarà una setmana en arribar una nova constitució al Parlament? Mentre però, a Catalunya, s’hi podrà celebrar la primera Copa Amèrica que guanya la selecció catalana de hoquei patins. Els homes de Jordi Camps van golejar Argentina per 3 a 0 i es van proclamar vencedors d’aquest campionat on hi juguen països com Brasil, Uruguai, Estats Units, Alemanya i Sud-àfrica entre altres.

Article publicat el 29 de juny al diari El Punt.
Article publicat el 29 de juny al diari Avui.