29 de juny del 2010

Tret a l’Estatut, tisores a Espanya

Escurçar no, retallar tampoc, cal tallar amb Espanya. El Tribunal Constitucional (TC) ha dictat sentència sobre l’Estatut declarant inconstitucionals 14 articles. Després de remarcar fins a vuit vegades la “indivisible unitat d’Espanya” han inclòs el terme “nació” per referir-se a Catalunya, això sí, especificant que no té eficàcia jurídica interpretativa.

El TC ha carregat contra la possibilitat de tenir un poder judicial autònom, la preferència del català i l’ampliació de competències fiscals.

L’Estatut que va votar el poble català, que va signar el rei dels espanyols i va ser aprovat pel Parlament, ha quedat trepitjat per una colla de magistrats sinistres que viuen encegats per les pors dels seus pares. El TC ha jugat amb el nostre Estatut. Com en un taller de papiroflèxia ha retorçat, plegat i retallat el text identitari més preat pel nostre poble.

La majoria dels articles declarats inconstitucionals afecten al model jurídic català, eliminen el caràcter exclusiu del Síndic de Greuges, algunes competències de les caixes, la capacitat legislativa de la Generalitat per establir i regular els tributs propis dels governs locals...

El president Montilla ha dit que “acata” però no “comparteix” la sentència. Que “cal demostrar la grandesa de Catalunya defensant el contingut del nostre Estatut” i “que no renunciarem a les nostres aspiracions, som una nació”. Part de les declaracions de José Montilla són encertades, cal caminar units amb el cap alt per a defensar la nostra dignitat.

El dia que toqui caminar plegats però, serà el moment de deixar clar que la nostra lluita no és la defensa de cap autonomia ni de cap concert econòmic, ni de cap minsa concessió deshonesta ni la millora de cap pont amb Espanya. Un dia deixarem de ser papers, cartolines de tallers de papiroflèxia, per ser la tisora que ens separarà de la càrrega que se’ns ha imposat. Ara més que mai, cal tallar amb Espanya.

1 comentari:

Oriol ha dit...

Hi ha un petit error a la imatge que has posat... sembla que hi ha una provincia separada per a que hi càpiguen els braços còmics aquests... però si mirem un atles, veurem que estàn ben junts.