3 de juny del 2010

Tot apunt per prohibir les tortures d’animals

El Parlament ha aprovat amb els vots de CiU, ERC i ICV la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per procedir a prohibir les corrides al nostre país a partir del 2012. Aquest és el penúltim pas necessari per abolir la tortura feta espectacle. La Comissió de Medi Ambient del Parlament ha modificat la llei de protecció dels animals per tal que el proper 9 de juny, en el ple de la cambra s’aprovi la prohibició definitiva dels toros, la tortura pública feta espectacle.

Poques vegades podem aplaudir les accions conjuntes de tres partits catalans, habitualment les relacionem amb el tripartit d’en José Montilla i ja sabem tots quin serà el final. Aquesta vegada però, els tres partits de naturalesa catalana han votat conjuntament per un objectiu raonable, alliberar Catalunya d’una anomalia bàrbara.

Les delegacions del PP i el PSOE a Catalunya, i el grup mixt han rebutjat la proposta aprovada pels partits catalans. Possiblement els “pro-tortura” intentaran esguerrar la festa portant el projecte de llei al Consell de Garanties Estatutàries i aconseguint així posposar la decisió fins a meitats del mes de juliol.

Podien reconvertir les corrides i proposar deixar de torturar en públic un animal indefens, podien escoltar i valorar moltes propostes, però no ho han fet. Com bé ha dit el portaveu de la plataforma Prou!, Leonardo Anselmi, “hem fet un passet més” i ara només cal que aquest nou “tripartit” català sàpiga votar amb decència i unitat una vegada més.