2 de febrer del 2011

Com una dona maltractada

L’independentisme evoluciona, és viu i políticament molt actiu. El govern cedirà urnes per a les consultes sobiranistes, el conseller de cultura vol internacionalitzar la cultura catalana, l’expresident Pujol es va declarar independentista no fa una setmana, el poble es mobilitza per la propera consulta i avui, Solidaritat Catalana per la Independència, ha presentat al Parlament una proposició de llei per declarar la independència.

Aquestes són només algunes de les petites passes que anem donant cada setmana i ens apropen més al nostre horitzó. El missatge va quedant i cada vegada són més els convençuts que veuen l’Estat propi com la sortida viable a l’afany de seguir existint.

Mentre però, la devastadora xifra d’aturats no descansa i a Catalunya el nombre de persones sense feina ja se situa en 589.626. Segons el Ministeri de Treball i Immigració, l’atur ha pujat un 4,79% durant el mes de gener i ha deixat sense feina a 26.950 persones.

Aquestes són dades que fan reflexionar però no eviten que puguem dedicar uns segons d’atenció a les sempre destructives declaracions del Partido Popular. Els espanyolistes han acusat la formació de Joan Laporta de fer perdre el temps als parlamentaris, referint-se a la proposició de llei per declarar la independència.

El PP ha anat més lluny i ha deixat en evidència la seva capacitat en reconèixer que el partit no és capaç de fer dues coses a l’hora. És per això que ha instat als partits a centrar-se en resoldre la crisi i l’atur. I mentre uns bramaven a Barcelona, el despistat d’en Vidal-Quadras es mofava del president de la Generalitat per anar a Madrid en classe turista...

Sembla ser que als del PP els gestos d’austeritat no els hi agraden. Tampoc els hi agrada la pluralitat, el dret a decidir, la democràcia, el diàleg, la llibertat ni la veritat. Així doncs, quan el PP governi a Espanya quin sentit tindrà seguir malvivint? Catalunya és la dona maltractada d’un marit que no l’estima.

Article publicat el 7 de febrer al Diari Avui.
Article publicat a directe!cat

1 comentari:

Toni Fernandez ha dit...

Doncs aquesta dona cada vegada està més tipa que la maltractin, i un bon dia, agafarà la portà i se n'anirà per sempre més. I aquest dia és més a prop del que ens pensem...