23 de febrer del 2011

Reagrupament, ESADE i independència

Quan un projecte no funciona cal replantejar-lo de d’alt a baix i buscar-li solucions viables. Reagrupament va fracassar a les passades eleccions autonòmiques i cal encaixar-ho per a saber  buscar una sortida favorable i no obstaculitzar el creixement independentista.

Avui l’objectiu de Reagrupament ha de ser el de sumar i multiplicar, no deixar mai d’agrupar i anar fent gran la bossa, seguir treballant i mai esdevenir contraproduent. Ha quedat demostrat que l’estratègia que va seguir el partit no ha funcionat, sigui per poca professionalitat, per baix finançament o per no haver arribat prou bé al poble, però ara ha de moure fitxa i decidir quin ha de ser el seu futur, al costat de qui vol anar, amb façana de partit, d’associació, de grup, coalició o plataforma.

Els projectes que no funcionen s’han d’analitzar, estudiar-los i treballar-los per arribar a objectius satisfactoris sense que morin ni quedin d’esbiaixats dels plantejaments inicials. Catalunya, per exemple, no ha aconseguit encaixar a l’estat espanyol i sembla que per fi algú mou fitxa i comença a pensar en solucions viables.

Segons un estudi d’ESADE i la Fundació Carulla, la meitat dels catalans estarien a favor de la independència. Davant la pregunta “Vol vostè un estat independent dins de la Unió Europea?”, el 45% dels catalans votarien sí, i és que l’estudi afirma que l’independentisme s’ha triplicat en l’última dècada.

Evolucionar o morir, aquesta és la frase que tant Reagrupament com Catalunya han de tenir al cap. Quasi la meitat de la societat catalana ja sap cap a on anar, ara però, falta que l’altre meitat també ho vegi.

Article publicat el 25 de febrer al Diari AVUI.
Article publicat el 4 de març al setmanari TOT Sant Cugat
Article publicat a directe!cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per fi un estudi objectiu parla de xifres reals. En menys de cinc anys ja serem majoria!

Joan ha dit...

Com no pot ser d'altra manera, el més normal serà que al pròxim Congrès de Reagrupament, els militants que paguen cuota decideixin què volen fer

Anònim ha dit...

Reagrupament... Tanta por us fa aquesta formació independentista i transversal?. Però, si tot just encara no a dit la seva.