28 de febrer del 2011

Estem preparats, amb l’Estat propi serem el setè més ric d’Europa

Com un riu subterrani el corrent independentista cada dia té més força. Els sentiments juguen el seu paper, la cultura i la tradició també però és l’àmbit econòmic qui pot ser determinant, tant per als ciutadans de Catalunya que podrien millorar la seva qualitat de vida, com per la resta d’europeus que veurien Catalunya com un Estat del sud que pot aportar i no només ser subvencionat.

La UE avui ja observa amb atenció l’esforç de la Generalitat per retallar despeses i superar la crisi econòmica. L’esforç del govern català per retallar un 10% de les despeses, mentre l’Estat espanyol està sota sospita en els mercats, és una molt bona actitud que ja ha estat ben valorada a Brussel·les.

El govern d’Artur Mas està fent els deures, i és que el president sap com recuperar la interlocució al màxim nivell amb la UE, tal com feia Jordi Pujol per defensar els interessos de Catalunya. Mas intensificarà les relacions internacionals mentre els empresaris catalans seguiran ampliant els seus mercats.

La xifra de negoci del sector del cava, per exemple, s’ha incrementat un 11% gràcies a l’augment de les exportacions. Tant és així que ha assolit un rècord històric de vendes al produir 244,8 milions d’ampolles durant el 2010. Estar obert al món és bo per l’empresariat, assolint l’Estat propi Catalunya estarà més oberta al món.

L’últim rànquing fet públic per Brussel·les exposa que si Catalunya fos un Estat seria el setè més ric d’Europa. Comparant el PIB català amb el dels 27 Estats de la UE, quedaria per darrera de Luxemburg, Holanda, Irlanda, Àustria, Dinamarca i Suècia. Tot i això Catalunya va perdent posicions mentre segueix convivint amb Espanya com una regió, com una comunitat autònoma. Ser competitiu, existir al món i ser solidari amb Europa no es pot compaginar amb ser espanyol.

Article publicat el 3 de març al Diari AVUI
Article publicat a directe!cat

10 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Espanya segueix sent receptora neta de fons europeus durant el període 2007-2013, pero possiblement sigui el darrer any, ja que l'entrada dels països de l'est obliga a desviar els fons cap als països més desfavorits. El repartiment que fa la UE per a les comunitats espanyoles (i no ho fa Madrid) és el següent: (copy paste) "En concreto, España recibiría 17.300 millones para las regiones Objetivo 1 (con un PIB inferior al 75% de la media comunitaria), 1.300 millones para la regiones afectadas por el efecto estadístico de la ampliación, 50 millones para Ceuta y Melilla, 436 millones para Canarias, 3.700 para las regiones que salen naturalmente del Objetivo 1, 2.900 millones para el Objetivo 2 y 480 millones para programas transfronterizos".
Catalunya rasca alguna cosa. Si fossim independents i ens anés tant bé com dius económicament, ens tocaria pagar a la UE. Es a dir, que ara paguem a Madrid i demà pagarem a Bruseles (es el que té ser ric)

Indignada ha dit...

Quina impotència em fan sentir aquestes notícies... necessitem un líder, un catalitzador de les frustracions dels catalans que faci despertar al poble, que ens porti cap a la independència ... Mentrestant, només puc dir que sento una profunda tristesa al veure com Espanya cada dia ens enfonsa una mica més en el fang. Crec que serà molt difícil que ens deixin escapar, hi tenen molt a perdre. Espanya sense nosaltres seria poc més que el Marroc.

Estebez (Valladolid) ha dit...

andaaa yaaa esto no se lo cree nadie y menos de un tio con un corte de pelo tan ridiculo y unas ideas tan fuera de esta realidad

quin nivell! ha dit...

(a Estevez) Apa, noi, amb aquest arguments si que arribaras lluny, eh? Aixi ens vols convencer que no ens conve la independencia? Perque mes aviat el que fas es reforçar el missatge. Si despres dels calers que hem invertit (per dir-ho d'alguna manera) a la teva terra encara seguiu aixi de troglodites es que no teniu remei. Se siente, pero us tocara espavilar-vos, noi!

Lluís Feliu ha dit...

El problema de pagar a Madrid és que paguem a desgana. Quan et menyspreen, et senyalen i encara et demanen més, és normal que et algú vulgui deixar de ser solidari.

Ser solidaris amb Europa ho serem i de bon gana. La independència potser no ens treurà de la crisi però almenys serem nosaltres els responsables dels nostres actes, de la nostra gestió.

Al 2013 Espanya no tindrà més remei que apretar més als catalans i una Catalunya amb crisi econòmica però nacionalment unida només podrà tirar cap a un costat, el d'obrir-se al món.

OTGER ha dit...

(a Estébez)
Puja la teva foto maco,que riurem una mica!!Fachadolid queda una mica lluny d'aquí,no sabia que a Àfrica els interessaba tant les noticies d'Europa.

OTGER ha dit...

(a Utopia)
Només deixant de formar part d'espanya,Catalunya pujaria el seu estatus,tranquil que feina per a tu també n'hi haurà,els escombriaires seran molt necessaris per escombrar la porqueria!!!

Anònim ha dit...

Mentre no hi hagi respecte i tolerancia,amb els comentaris fets ja es veu,poca cosa bona farem.

estebez ha dit...

(a OTGER)
no subo mi foto que vas a llorar de envidia chaval ;) y por cierto te debe escocer saber que si mi culo africano le pasa algo en tu "pais" tu Govern y tus Mossos me han d ayudar por cojones porque soy tan español como tu porque valladolid esta en España... Europa y hay mucha gente de Valladolid en Catalunya por mucho que te pese chaval

OTGER ha dit...

(a estebez)
Tindràs fulanos que disfrutin amb la teva cara a Chueca,que et cau més a prop,els Mossos tenen en dret d'auxiliar a tothom,vingui d'espanya o de qualsevol altre païs africà,per cert ,si ets tant espanyol com jo malament per tú,perquè jo tinc tant d'espanyol com tu d'intel.ligent.A mi no em pesa que hi hagi gent de fachadolid a Catalunya,també hi han xinesos,àrabs,romanesos...en fí ,el millor de cada casa.