28 de març de 2011

Diàleg, pel pacte fiscal o el concert econòmic

Que diguin el que vulguin però Catalunya arrossega un dèficit fiscal crònic que obliga als catalans a viure per sota de les seves possibilitats. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no donarà suport al futur govern espanyol si no s'accepta el pacte fiscal català, tant "urgent" com necessari per la supervivència del país.

El pacte fiscal que proposarà el president ha de permetre que la Generalitat "tingui capacitat de gestionar els impostos que es paguen a Catalunya i de negociar bilateralment una aportació al conjunt de l'Estat en la línia de la solidaritat". Mas ja ha assegurat  que aquesta serà una petició que farà "guanyi qui guanyi".

També ha dit que per a les pròximes eleccions generals CiU treballarà per evitar que cap partit, ni PSOE ni PP, guanyi per majoria absoluta. Així doncs, igual que amb l'Estatut, encetem una etapa on debatrem i negociarem. Presentarem una bona proposta, justa, digna i necessària, i quan Espanya la tiri pel terra ens aixecarem i ja ningú tindrà cap dubte de que la independència és la única via possible per a progressar i obrir-se al món global.

Article publicat l'1 d'abril al diari AVUI
Article publicat a directe!cat

2 comentaris:

Tomàs ha dit...

No home, no. Quan Espanya la tiri per terra, farem una altra proposta, i així perdrem 4 anys més. És un cicle que anem repetint des del 1996, som així d'idiotes.

Algú se'n recorda del Pla Ibarretxe? Que t'hi jugues que la proposta post-concert s'hi assembla.

Anònim ha dit...

http://regnebananer.blogspot.com/2011/12/definepacte-fiscal.html