15 de juliol del 2011

Amb el CAT a la matrícula

Hi ha qui passa vergonya cada vegada que surt d’Europa i ha de portar un passaport que no estima ni vol que el representi. Hi ha qui passa un mal tràngol cada vegada que en el seu vehicle hi veu la “E” d’Espanya en comptes d’un “CAT” de Catalunya.

Fa anys que les matrícules dels cotxes catalans van deixar de portar el distintiu provincial per portar l’estatal. S’han fet campanyes per posar el CAT sobre la E però no han prosperat del tot ja que alguns policies, la majoria espanyols, han interposat denúncies per “manipular la matrícula”.

Ara però, el portaveu del govern Francesc Homs, ha animat a la ciutadania a posar el CAT sobre la E de les matrícules. Homs ha assegurat que “jurídicament és possible fer-ho” perquè “el que identifica la matrícula és la combinació de quatre xifres i de tres lletres i la E no surt”.

La proposta del portaveu és molt romàntica però hauria d’anar acompanyada de fets, com per exemple posar ja el CAT a tots els cotxes oficials. Per la seva banda, Homs ha explicat que al seu cotxe ja ha posat el CAT sobre la E d’Espanya i que li agradaria veure més gent amb el distintiu nacional a les matrícules.

Article publicat a la web de Reagrupament
Article publicat a directe!cat

11 comentaris:

Xarf ha dit...

Molt bó! Que tots els cotxes i motos dels Mossos, guàrdia urbana, cotxes oficials... Portin el CAT i aleshores ho farem tots.

Salut!

R.S. Girona ha dit...

Em sembla mol be posar CAT a la matricula, però també vull portar en el cotxe quelcom impres que expliqui mol be, a l'agent no català que em pari i em vulgui posar una denuncia, la llei i l'article que fa que no sigui il·leagal i que tinc dret a portar la matricula del meu cotxe amb el CAT.

Josep-Lluís ha dit...

Independència, companys!... Independència!!!... si fóssim un País amb el seu corresponent "ESTAT" no parlaríem de adhesius... ni de "objeccions fiscals"...

Els polítics que tenim al Parlamentet de "fireta" del Zoo han de donar la solució per la supervivència de la Cultura Catalana i de la mateixa existència de Catalunya.

INDEPENDÈNCIA, companys!!! Siguem un País "normal"... Fem-nos grans.

Red Baron ha dit...

I els que multen a qui ho porta seràn prevaricadors? o es que el conseller es un inutil que duu els papers mullats, o diguem-ho d'un altre manera la Generalitat es fa càrrec dels imports de les denuncies i recursos que ocasionin aquests agents desinformats que actuen al marge de la LLei?

Miquel ha dit...

Test Independentista d' Auto-avaluació - Pregunta nº 7
(Es prega respondre amb sinceritat. Gràcies)

A) No col·laboro amb els espanyols a esborrar Catalunya del mapa, per això porto la E de la matrícula tapada amb el CAT
B) Col·laboro amb els espanyols a esborrar Catalunya del mapa, per això porto la E a la matrícula

Si la resposta és A voteu Positiu
Si la resposta és B voteu Negatiu

atema ha dit...

A R.S,
si em para un agent, no català, i q ni m'entengui en la meva terra, 1er. li recordo on li donen les garrofes i + respecte a la terra q trepitja.
Jo l'he portat SEMPRE, fora , i queda CAT E, q ja diu prou...suspes en inteligència q no ho entengui

Això i l'estelada, Sempre lluïnt al meu balcò, sòc avia i poc a poc : a qui li piqui q se'n vagi a l'estrenger, qui no respecte al lloc on viu, tampoc és digne de trepitjar-lo

Red Baron ha dit...

Nois, per tenir independència, s'ha de votar independència

Miquel ha dit...

Els agents que multin estaran col·laborant en la ocupació espanyola de Catalunya, un Delicte Molt Greu. El seu nº de identificació és una dada pública, i per tant... es pot publicar.

Als cossos i forces de seguretat catalans tampoc hi ha lloc, ni feina, per als Botiflers.
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0164525

Antecedents:
A França no hi va haver sou i feina per als agents o ciutadans que havien col·laborat en la ocupació alemanya.
A Estònia, Letònia i Lituània tampoc hi va haver sou i feina per als agents o ciutadans que havien col·laborat en la ocupació russa.
Més aviat judicis per col·laboracionisme, penes de presó, etc.

Tapeu-vos la E amb el CAT, i amb una mica de sort també atrapeu algun Botifler

jordibcn ha dit...

Els Mossos del Puig diuen que si és sancionable el CAT, qui te raó l´Honorable Homs o l´Honorable Puig, són del mateix partit i del mateix Govern i no és possen d´accord?, i deien que el tripartit era una casa de barrets , tants caps tants barrets.

Anònim ha dit...

Traducció, traducció, volem traducció!! Jajajaja

Cal seguretat jurídica ha dit...

Com dic al títol, el que cal és tenir seguretat jurídica per a que puguem anar pel món amb el CAT sense que cap 'policia d'Europa' ens pugui cridar l'atenció, i sancionar-nos amb les excuses que ja coneixem. Jo, que surto sovint amb el cotxe fora del país, no vull haver d'afegir els costos de les sancions a les meves planificacions de despeses de viatge... Sense deixar de banda els maldecaps d'haver-te de discutir, perquè aquests d'enraonar res de res, amb els benemèrits, policies espanyols i bestioles semblants , cada cop que me'n he d'anar més enllà de l'Ebre...

Dons això, si hom pot donar-nos la seguretat jurídica que cal, de ben segur que moltíssims catalans ens posarem el CAT a la matrícula...