6 de juliol del 2011

Sense Estat propi s’obre la porta a imposar l’etiquetatge en castellà

El Parlament Europeu ha rebutjat l’esmena en defensa de l’etiquetatge en català i ha obert la porta al govern espanyol a imposar que tots els productes hagin d’estar, com a mínim, etiquetats en castellà.

Els eurodiputats catalans, Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han explicat que “cada cop que s’ha discutit, els grups popular i socialista s’han oposat” a parlar de l’esmena en defensa de l’etiquetatge en català.

Sembla que tallar les ales a Catalunya és una acció que uneix als espanyolistes. La setmana passada els socialistes es van aliar amb el PP per garantir que l’Estat no promogui el català a la UE. Els dos partits estan silenciant una llengua que parlen més d’onze milions d’europeus.

Les reaccions dels eurodiputats catalans són constructives, han reconegut que el boicot a l’etiquetatge en català i “la recent negativa del govern espanyol a donar suport a la plena oficialitat del català a Europa fa que cada dia més i més catalans tinguin incentius racionals creixents a demanar un Estat propi”.

Catalunya necessita ser Estat per fer-se escoltar, però cal prendre-s’ho amb humor igual que ho ha fet Moritz a l’enviar una ampolla de cervesa etiquetada en català a cada eurodiputat. La constància i la feina ben feta poden obrir a Catalunya la porta per assolir l’Estat independent.

Article publicat el 10 de juliol al Diari AVUI
Article publicat a la web de Reagrupament
Article publicat a directe!cat

1 comentari:

Miquel ha dit...

"Totes les llengües, inclosa la catalana, es defensen d'una sola manera, parlant-les, a tot arreu, cada dia"

Mentre els polítics "catalans" al Congrés renunciïn a defensar la llengua catalana, parlant-la, serem la riota d'Espanya i Europa, perquè saben que quan algú renuncia a parlar la llengua pròpia és senyal que ja està completament colonitzat (assimilat, colonitzat mentalment, etc), la qual cosa l'incapacita per adonar-se que està col·laborant amb els que la volen fer desaparèixer.