29 d’agost del 2009

Zapatero, impostos i sentències enverinades

El president de l’estat espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat a ensopegar amb una pedra. No només les mentides pre-electorals sobre l’Estatut o el joc brut contra el reconeixement internacional de Catalunya faran que Zapatero quedi lapidat a les pròximes eleccions espanyoles.

La crisi econòmica l’ha deixat en evidència i sense idees, sense sortides ni esperança busca on agafar-se per mantenir-se al poder. La seva incompetència però no és cap motiu de celebració, si ell falla l’alternativa no serà millor.

Però el fet és que segueixen els temps difícils i la tardor serà més fosca. Mentre Zapatero diu que s’augmentaran els impostos de forma “limitada i temporal”, a la sucursal catalana del seu partit, la consellera de salut Marina Geli, diu que “veu provable” que a partir d’octubre arribi una primera onada epidèmica de la grip nova, clar i tranquil·litzador.

Més tard ZP torna a la Moncloa i es refereix a la resolució sobre l’Estatut que prepara el Tribunal Constitucional. Zapatero amb poques ganes de remenar la cua diu que “esperem que surti la sentència i tothom tindrà dret a valorar-la i l’obligació de respectar-la”. Poques paraules, molt clares i suficients per a veure quin peu calça el president.

Sortirà la sentència i ens podrà agradar o no, l’haurem d’assumir i seguir com si res hagués passat, ell pot deixar d’ensopegar amb pedres però nosaltres no, l’obstacle cau a sobre sense embuts. Igual hauran de fer els votants del referèndum d’independència simbòlic d’Arenys de Munt quan el dia 13 de setembre tinguin una manifestació d’energúmens a la vora i la justícia no mogui fitxa.

El president ensopegat hauria d’aprendre dels errors i ser conseqüent. Als energúmens de la Falange de las JONS se’ls hi ha de prohibir manifestar-se el dia 13 a Arenys de Munt igual que fa amb l’esquerra independentista basca a Bilbao. La llei de partits no ha de ser per tot allò que ve del nord i té cognoms amb “k”, als hereus del franquisme se’ls hauria d’haver parat els peus fa temps.

Article publicat a la web de Reagrupament.

1 comentari:

Santa ha dit...

Molt ben dit. Ja cal que ens posem a punt perquè tinc la sensació que sortirem del foc per caure de ple a les brases.