4 de juny del 2010

Tots contra la “Roja”


Si la selecció d'Espanya guanya el Mundial de Sud-àfrica la Federació Espanyola de Futbol pagarà una prima de 600.000 euros a cada jugador, la xifra més alta de les 32 seleccions que participen en el Mundial.
Sembla que per a la Federació, Espanya encara sigui aquell imperi on el sol mai es pon. Ángel María Villar, president de la federació, ja va prometre a l’Eurocopa del 2008 primes de 250.000 euros per jugador, ara amb una situació econòmica més que preocupant en duplica i n’augmenta encara més la prima.

Què no haurien d’anar a jugar prou motivats els futbolistes? Treballen del que els hi agrada, tenen bons sous, viatgen i alguns encara tenen l’oportunitat de representar el país al qual estimen. Encara necessiten més? Més diners?.Oferir aquests incentius als jugadors de futbol és una aberració, un insult a tot treballador. Aquest Mundial és una ocasió perfecta per donar l’esquena a la selecció d’Espanya ja no només pel que representa ni per qui representa, sinó en defensa a la coherència.

En aquest context de crisi que obliga a pujar l’IRPF, a reduir el dèficit públic, a pujar impostos als rics... i on encara a Catalunya hi ha quasi 600 mil persones aturades, és totalment il•lògic que es pretengui premiar la feina de jugadors de futbol d’aquesta manera.

Europa i tot el món se’n riurà d’Espanya

Espanya que és un dels països que la comunitat internacional té al punt de mira per vigilar com recondueix el seu dèficit, és ara qui pagaria una prima més elevada si els seus futbolistes guanyen la copa del Món. Espero que si algú mira els partits de la “Roja” els animi sempre amb força per a que perdin, si guanyen no sé encara com els hi pagaran les primes ni quina cara posarà el veí del futbolista que no té feina i ha de malvendre el seu habitatge per pagar l'hipoteca.

Article publicat a la web de Reagrupament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lluís,

Jo no defenso si Espanya vull que guanyi el Mundial o no, però el que sí que defenso és:

1- Les possibilitats que guanyi són més habiat reduïdes, el Mundial és el campeonat oficial de futbol més complicat de guanyar després de la Copa d'Europa i per tant, les possibilitats que els jugadors guanyin la prima són complicades.

2- Darrera de cada jugador de futbol professional hi ha un negoci (drets d'imatge, patrocinadors, representants, assesors d'Inversió...) i per tant això comporta creació de riquesa i llocs de treball. I cada jugador guanya els diners que es mereix, ja que genera tants títols, ingressos i negoci pel club que representa que se'l ha de compensar d'alguna manera (Messi, Xavi, Iniesta, Villa).

3- Ara que Espanya és de les favorites per guanyar el Mundial, la pressió que tenen a sobre els jugadors de la Roja és molt més gran que en el Mundial de fa quatre anys, i per tant és normal, donada la dificultat que comporta guanyar aquest prestigiós títol i la pressió afegida que tenen, que s'augmenti la prima. (Ahh, vull recordar també que les marques que patrocinen als jugadors també els hi dónen un variable si guanyen títols).

4- Tu et negaries a cobrar 600.000€ si guanyessis una cursa d'atletisme? Vinga va home, siguem coherents, que un pot ser bona persona però em sembla que tontos ho som poc.

Això sí, en el tema polític jo no m'hi ficaré.

Anònim ha dit...

La Fifa paga 35 milions d'euros al equip guanyador! D'aquí es paguen les primes.
Xesco