20 de gener del 2011

No retorn

Un acte o una decisió  pot provocar un compromís irrevocable, un punt de no retorn. Per falta de combustible o per excés de convicció, no es pot tornar al punt de partida i s’està obligat a continuar endavant cercant un altre destí.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat a l’Estat espanyol que es pot arribar a un punt de “no retorn” si Madrid impedeix l’emissió de més deute. Mas ha assegurat que “no ens quedarem creuats de braços”, i ha anunciat que té un pla B si Espanya no paga els mil milions de fons de compensació.

Les declaracions de Mas poden sonar a amenaça, però són tan sòlides com el dèficit de  7.200 milions d’euros que Espanya ha generat al nostre país, i tan fàcils de recolzar des de la comunitat internacional, que Espanya estarà obligada a replantejar-se la compensació.Quan sobrepasses el punt de no retorn estàs obligat a continuar avançant cap a un altre destí.

A la vida, com a la política, el punt el marques tu segons el que estàs disposat a assumir, ara però, les relacions entre el govern català i Espanya pengen d’un fil, artificial, vell i raspat.

Article publicat el 27 de gener al Diari Avui.
Article publicat el 23 de gener al diari El Punt
Article publicat a directe!cat