2 de juliol del 2011

#9Juliol: “Pel nostre futur, independència”

Ja fa un any de la multitudinària manifestació del 10 de Juliol on més d’un milió de persones van sortir als carrers de Barcelona, aplegats sota el lema: “Som una nació, nosaltres decidim”, a mostrar el desacord amb les retallades proposades pel TC a l’Estatut.

Un any després i vist que la reivindicació massiva no va tenir les repercussions polítiques que s’esperaven, la societat civil ha convocat una segona manifestació amb el mateix ànim i entusiasme que l’anterior. El lema serà “Pel nostre futur, independència” i estan cridats a participar-hi tots els catalans i forces polítiques.

A hores d’ara ERC, SI, Reagrupament i les CUP ja s’hi han adherit, però CiU encara no ha confirmat el seu suport a la manifestació. Seria estrany que Convergència no volgués participar en aquest acte, i més tenint en compte que els resultats del baròmetre del CEO publicats la setmana passada, confirmaven que el referèndum d’independència es guanyaria amb contundència.

L’estudi del CEO deia que un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només el 28,2% ho farien en contra, mentre que el 23,3% s’abstindria. I amb aquests resultats cal tenir en compte que amb una bona campanya unitària i més pedagogia, gran part dels que diuen que s’abstindrien, s’acabarien decantant cap al sí.

Aquest estudi del CEO no és una investigació aïllada. És semblant al que va publicar ESADE i la Fundació Carulla fa uns mesos, on a més, afegia que els independentistes s’havien triplicat.

Article publicat el 5 de juliol al Diari AVUI
Article publicat a directe!cat

5 comentaris:

Josep-Lluís ha dit...

Ciu no dóna suport... desprès de les enquestes del CEO, que dóna el SÍ com a majories a favor de la Independència i també evidència la majoria d'independentistes votants de Ciu. Insistint amb el "Pacte Fiscal", que el Reino de Espanya ja ens ho ha deixat clar que no és viable... O no se'n recorda de la Sentència del TC amb el "sostre" estatutari?.

Vist això, no és evident que la Independència (que només depèn de nosaltres els catalans) és l'única opció possible?... Com és que Ciu no dóna suport a la manifestació per la Independència?.

També després de donar un cop d'ull a la llista d'associacions adherides, trobo a faltar algunes prou significatives com Òmnium Cultural o la Plataforma pel Dret a Decidir... tot i que pot ser, que a una setmana del dia de la convocatòria, encara no han tingut temps d'adherir-se.

Bé, la manifestació del 9 de juliol, és Independentista... Però, si precisament amb la
Independència preservaríem la Cultura i la Llengua Catalana i culminaríem el “Dret a Decidir”!!!

Pipo ha dit...

Aquesta mani em fa por que sigui un fracàs, no es palpa trempera a l'ambient com l'any passat i si fracassa seguiran sent progonistes els espanyolistes dels indignats.

Enric ha dit...

Pipo, no esperis la gentada de l'any passat, on la manifestació va coincidir amb la vergonyosa sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Però no serà cap fracàs. Cada cop som més els que sortim quan se'ns crida. No et quedis a casa per por de ser pocs. Vine i suma.

Atlasac ha dit...

Jo después del fracàs del juny ja no crec en les manifestacions, crec que seria molt més beneficiós fer 5 ó 5000 fotocòpies d´aquesta octaveta sibversiva o una altra que a vos us agrade més si....aquests Polítics ens obliguen a que tinguem majoria absoluta per ells declarar la INDEPENDENCIA deurien de llevar-s´ho del cap el Primer PRESIDENT els ha de tenir ben posats!!!.

NO! NO!!

El CATALÀ no vol MORIR, NO!! NO!!

El CATALA no vol que el MATES NO!!

no vol que l´ASSASSINES amb el

CASTELLA, NO!!, i que no tornes a

donar el teu VOT a aquests permissius

TERRORISTES!! VISCA la INDEPENDENCIA

SALVADORA!! la que ens segaran les

CADENES.---FORA ELS TIRANS INVASORS

i els pocavergonyes BOTIFLERS!!! ja ens han

amargat massa la vida NO?



Si creus que exagero fes-te una volteta per València o Alacant!!!.

XescoArechavala ha dit...

En la mateixa enquesta del CEO, es deia que el model d'estat preferit pels catalans enquestats era un estat federal (33%) per davant d'n estat independent (25%).