13 d’octubre del 2010

El xulo de la classe a Catalunya és un pringat

El 12 d’octubre molts espanyols celebren el Dia de la Hispanitat i el seu president, José Luis Rodríguez Zapatero, rep una desfilada militar envoltat de patriotes i simpatitzants de la corona.

Cada any el president dels espanyols rep una xiulada monumental. És socialista i pel que es veu no és prou patriota. Parla castellà dins i fora de casa, actua com un bon espanyolista, és centralista però és el líder del PSOE, un partit obrer, d’espanyols però no prou fanàtic pel que es veu.

A Espanya està clar que el partit xulo és el PP. Són els militants més guays, els que vesteixen millor i els que xiulen més fort. Combinen molt bé els colors i saben que són prou espanyols com per escridassar al seu president, davant el seu rei i al darrere dels seus militars.

Aquests del PP, a Espanya, trepitgen fort. Un dia contemplen les seves orenetes i sospiren per tornar a tenir àligues. Un altre dia van a la platja i estafen d’allò més bé parlant un castellà polit mentre s’engominen del front fins al clatell.

Sí, els del PP a Espanya són els xulos de la classe. Quan venen a Catalunya però són d’allò més marginal. El dia de la nostra Diada se’ls xiula per lents, per inadaptats i per pixar fora de test. Ells protesten i insten als partits catalans a condemnar els xiulets. Incompresos i ploramiques de mena busquen mirades de complicitat, sovint topen amb algun altre marginat, coix i desganat com C’s, i junts s’encoratgen mútuament, s’agafen de la mà, tanquen els ulls i reneguen de la realitat on viuen.

El PP sempre condemna els xiulets que rep durant la Diada, quan els partits catalans fan l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, però no condemna els xiulets que encaixa el seu president el dia de la Hispanitat. El PP vota en contra d’articles de l’Estatut català però hi vota a favor a altres regions. De què té por el xulo, per què tanta incongruència? Serà que a Catalunya els companys de classe li passen la mà per la cara?

Article publicat el 17 d'octubre al Diari Avui.
Article publicat a directe!cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No tinc mes remei que donar-te la raó.

Lady ha dit...

Ostres, molt bo, si senyor!!. Quan xiulen i escridassen ells no passa res, ara quan els hi fan a ells, ja sabem com s'ho prenen. Esperem que no guanyin, no entenc on son tots els que es diuen no dretans, ja que encara els haurem d'aguantar i no sé si ho podrem resistir. Potser haurem d'agafar maletes i fotre el camp!!!

Oriol ha dit...

Si dic que segons Avui+, C's té tants escons sola que Solitut Catalana+Reciclament, i el PP té més que ERC serveix de documentació pel teu article? ;)
http://tinyurl.com/avui2010