26 d’octubre del 2010

La veu del TSJC contra la resposta catalana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar diversos articles del reglament d’ús del català de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida. Aquesta decisió ve propiciada pels recursos presentats per un PP que busca de forma continuada la confrontació mitjançant qüestions nacionals.

En un país on la sordesa i la ceguera són el pa de cada dia, un Tribunal de Justícia segueix treballant per a que els ciutadans de Catalunya obrin els ulls i es curin de la ceguera. Cada dia veiem com el PP, i altres reductes espanyolistes, utilitzen el català com un element de confrontació.

Aquesta vegada ha estat el TSJC qui ha donat veu a les obcecacions malaltisses dels hereus del franquisme. Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP al consistori de Barcelona, havia portat la norma al jutjat perquè deia que l’ús del castellà quedava discriminat a l’ajuntament barceloní. A més dels articles del reglament de la capital catalana, el magistrat Alberto Andrés -a qui ja se li intueix quin peu calça- ha aprofitat per suspendre cautelarment diversos articles del reglament per a l’ús del català i l’occità aranès a la Diputació de Lleida.

Els poders espanyolitzants que contaminen la nostra nació ens alerten constantment del perill que correm si no cerquem un veritable pacte català entre nacionalistes. Les valoracions fetes recentment per CiU i ERC sobre la decisió del TSJC coincideixen. Potser cal que els partits catalans es replantegin la seva forma de treballar i s’adonin d’una vegada que tots juguem en el mateix equip. Ara, amb els nous partits independentistes per una banda, i amb els partits tradicionals per l’altra, podríem tenir l’autèntica clau de les portes d’un nou Estat sobirà obert a Europa i al món.

Article publicat a la web de Reagrupament.
Article publicat el 28 d'octubre al diari Avui.
Article publicat a directe!cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com a mínim el català ha de ser la "llengua preferent" ¡¡¡!!!Planteu cara i si pot ser units millor que millor¡¡¡!!!