14 d’octubre de 2010

No moris, parla català

El PP de Catalunya ha presentat un recurs contra la nova Llei del cinema perquè diu "que vulnera els drets dels castellanoparlants". La líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat que interposarà el recurs davant el Tribunal Constitucional. Creu que és encertat i que així treballa per millorar el seu país, però jo no sóc castellanoparlant i ja fa molt temps que "se'm vulneren els drets".

Cada cap de setmana vaig al cinema i mai trobo a la cartellera res en català. El noi de la taquilla, l'acomodador, la venedora de crispetes...tots parlen com jo, però comença la pel·lícula i s’esvaeix la meva parla, s'ensordeix el meu idioma.

Quan algú està malalt se l'ha de tractar. Quan una llengua ha viscut atacada cal mimar-la i potenciar-la. És per això que els habitants del nostre país, parlin català o castellà, s'han de treure el barret i aplaudir la llei, la norma que dignifica la possibilitat de viure plenament en català.

Article publicat el 17 d'octubre al diari El Punt.
Article publicat a directe!cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com es poden vulnerar els drets dels castellanoparlants si parlas en català, en un país que el seu idioma es el català? No ho entenc. Si us plau que algú m'ho expliqui!